Johan Ekenberg

Han har jobbat som föreläsare och personalutvecklare sen sent 80-tal.Föreläsaren som håller coachutbildningar och kurser. Sedan drygt 20 år har han också jobbat
med sexkurser.
Han har skrivit böckerna ”Kroppsläsning” och ”Sex en motorväg till Gud eller”.Han
har deltagit i SVT ”fråga doktorn” och TV4 ”Sexinspektörerna”
Hans största drivkraft är att inspirera människor att leva levande liv.

Han har jobbat som föreläsare och personalutvecklare sen sent 80-tal.Föreläsaren som håller coachutbildningar och kurser. Sedan drygt 20 år har han också jobbat med sexkurser.
Han har skrivit böckerna ”Kroppsläsning” och ”Sex en motorväg till Gud eller”.Han har deltagit i SVT ”fråga doktorn” och TV4 ”Sexinspektörerna”
Hans största drivkraft är att inspirera människor att leva levande liv.

Inom min bransch (Talarverksamhet) finns många olika inriktningar. Fortfarande vet inte beställare riktigt vad de vill ha utan brukar nöja sej med om personalen skrattar och ser glada ut efteråt. Jag tror vi måste ha högre önskemål! När blir det naturligt att skicka sin personal på träningsläger? Eller ska de alltid bara spela matcher?

Jag har främst ett politiskt mål med mitt jobb. Jag vill leva i en värld som fungerar bättre! I tidningarna kan vi dagligen höra om skandaler och misslyckanden. Vi verkar tro att det är viktigt att utse syndabockar. Vi verkar också tro att med mera resurser så skulle allt självklart bli bättre. Min sanning är att vi människor måste få hjälp att mogna. Mogna människor gläds mera åt att ge till andra….

Sen drygt 20 år har jag jobbat med sexkurser. Ibland undrar jag hur många talaruppdrag jag missat genom att sticka ut näsan och säga att den sexualitet vi pratar om offentligt är vidrigt ytlig. Sex är väldigt kontroversiellt. Många uppdragsgivare blir onödigt rädda och tror kanske att jag är konstig på något sätt (eller att jag ska prata sex med personalen!). Det sporrar mej ännu mer att sticka ut näsan. Sex är en motorväg till existentiellt uppvaknande…. Vår uppgift är att lära oss smälta samman med vår (våra?) partner vilket leder till djupa kärleksupplevelser. De flesta verkar tro att sex handlar om att producera orgasmer….. Sex utfört på rätt sätt skapar kärlek och hälsa. Den sorts sex du kan kan se på porrfilmer är den omogna mannens onanidröm som måste ersättas av ett mognare perspektiv! Vad tycker du???

Här kan du läsa mer och se vilka kurser som hålls. Läs mer här