RFSU kliniken

”RFSU kliniken ligger i Stockholm och dit kan du vända dig om du har frågor av sexuell karaktär, könssjukdomar eller liknande. På RFSU-kliniken arbetar barnmorskor, sjuksköterskor, undersköterskor, läkare och psykoterapeuter.

 

RFSU-kliniken

Medicinska frågor
Till oss kan du vända dig om du har problem med följande:
Erektion, tidig utlösning, orgasm och bristande lust.
Tvångsmässig sexualitet, som till exempel telefon- och nätsex, upprepad otrohet eller problem med att köpa eller sälja sex.
Problem efter att du, eller någon i din närhet, har blivit utsatt för sexuella övergrepp.
– Att ha begått sexualbrott, till exempel blottning och sexuella övergrepp.

 

 

Telefonrådgivning
RFSU-kliniken har jobbat länge med telefonrådgivning och har under åren utvecklat en framgångsrik metodik. Du får alltid prata med en psykoterapeut och ibland räcker ett samtal. I annat fall kan samtalet leda till ett tidsbokat besök vid vår klinik eller hänvisning till andra institutioner.

RFSU-kliniken erbjuder även rådgivande samtal och psykoterapi. Som en första kontakt hänvisar vi dock alltid till telefonrådgivningen. Ett samtal där kan dela till ett besök hos oss. Kliniken arbetar med kristerapi, kortare eller längre psykoterapi. Terapin sker individuellt, i par eller i grupp. Ett besök hos RFSU-klinikens psykoterapeuter kostar 70 kronor och landstingets högkostnadsskydd gäller.”

Hemsida
RFSU Kliniken

Geografisk plats
RFSU-kliniken hittar du på plan 7 i Söderhallarna, vid Medborgarplatsen i Stockholm.
T-bana: Medborgarplatsen
Pendel: Södra station
Buss: Medborgarplatsen