Våra experter

Expertpanelen om sexuellaproblem

När det gäller frågor om underlivsproblem så kan dessa oftast delas in i två typer. Fysiska och psykiska problem. Ofta kan man med små förändringar åstadkomma stora resultat och det är med detta vi många gånger kan hjälpa till med. Men det är viktigt att vara medveten om att det finns mycket stora resurser att tillgå i den svenska sjukvården för dig som har lite allvarligare problem. Om det är frågor som verkar kräva en undersökning av läkare eller liknade så försöker vi alltid hänvisa frågan vidare eller ge tips på vart man kan vända sig.

Bakom sexuella problem finns också ofta andra problem och därför behövs ofta flera typer av experter att hänvisa till.

Expertpanelen om relationer
Frågor om relationer hör till de allra vanligaste. Just denna frågetyp är ofta lite svårare att svara på, men det är också dessa som många gånger är helt livsavgörande för den som ställer dem. I vår expertgrupp så har vi bland annat flera psykologer, familjerådgivare och livsstilscoacher.

Expertpanelen om intimhjälpmedel
När det gäller frågor om intimhjälpmedel så törs vi påstå att vi har mycket gedigen kunskap i ämnet. I vår expertgrupp så har vi tillsammans mer än fyrtio års erfarenhet av att proffesionellt sälja just intimhjälpmedel. Vi är sedan länge vana vid att diskutera hjälpmedel i alla dess former och typer. Inga frågor är för konstiga eller pinsamma, finns det hjälp så gör vi vårt yttersta för att du skall få ta del av vår kunskap.

Anna Karlstedt – psykolog
Är legitimerad psykolog med inriktning Kognitiv Beteendeterapi (KBT). Hon har mångårig erfarenhet av arbete inom företagshälsovården, med bland annat arbetslivsinriktad rehabilitering, stresshanteringskurser/utbildningar, sömnbehandlingar, ledarskapsutbildningar samt utbildningar inom

Hon har sedan 2005 arbetat i privat regi med behandlingsarbete avseende olika problemområden, bland annat ångestsyndrom. Anna arbetar också med par och familjer med olika svårigheter.

Anna är en välkänd profil för många då hon ofta anlitas av exempelvis TV4 när blandannat relationsfrågor diskuteras.

Bjorn Christensen
Är psykolog med mångårig erfarenhet av psykoterapeutiskt behandlingsarbete och personalgruppsutveckling.
Sedan 1996 driver han företaget Björn Christensen psykologtjänst, där han jobbar med psykoterapi, coaching, handledning, grupputveckling, utbildning och organisationskonsultation. Är medlem i Svenska psykologförbundet, ordförande i Psykologkonsultföreningen och under utbildning till specialist i klinisk psykologi och arbetslivets psykologi.
Han anpassar beprövade metoder efter klienters specifika behov. Vid sidan av professionalism och ansvar är nyfikenhet och livslust Björns ledord. Till Björns sida

Gertrud Wide
Gertrud har lång erfarenhet av att arbeta som psykolog, pedagog och ledare/chef. Hon arbetar idag som Psykosyntes, IMAGO par och relationsterapi, som bas. Gertrud är också utbildad handledare. Hennes specialområden är sexologi, konflikter och kommunikation.
Gertrud håller kurser och föreläsningar kring sina olika teman samt arbetar med personlig utveckling i grupp. Gertruds sida

Jessica Andius
Arbetar som distriktsläkare. Driver tillsammans med Patrik, Andiuskliniken som fokuserar på manlig sexuell hälsa.

Patrik Andius
Arbetar som överläkare inom Urologi och Andrologi samt verksamhetschef urologi, kirurgi, ortopedi, gynekologi och anestesi.
Disputerad 2006, inom ämnet cancer i urinblåsan.
Driver tillsammans med Jessica, Andiuskliniken som fokuserar på manlig sexuell hälsa.

Irene Ivarsson
Är legitimerad barnmorska och sexolog samt har en mastersexamen i sexuell och reproduktiv hälsa. Hon har diplom i folkhälsa och internationell hälsa och är mentor i Naturlig familjeplanering NFP. Irene är specialiserad i obstetrisk- och gynekologisk akupunktur. Hon driver företaget Hjärtans Lust , som arbetar bla med samtal, behandlingar med TENS/akupunktur, coachning, och kurser mm.

Peter Wallén
Är byggnadssnickaren som blev leg. sjukgymnast och familjeterapeut. När det kommer till frågor om familj och rehabilitering så är Peter den rätta att leda dig.
Under åren som verksamhetschef inom sjukvården har Peter blivit allt mer efterfrågad som utbildare och föreläsare av en mängd olika branscher inom näringslivet. Han arbetar med utveckling av chefer, ledare och arbetsgrupper. Med sin förmåga att fånga humor i vardagen förmedlar han sitt budskap utan pekpinnar, där även allvarliga ämnen känns hoppfulla.
Vill du starta ett förbättringsarbete – hemma, i skolan, på jobbet eller på fritiden? Boka Peter. Han förmedlar möjligheter utifrån sunt bondförnuft och rätt förutsättningar redan från början.
Läs mer här.

Tanja Suhinina
Tanja Suhinina är psykolog med inriktning Kognitiv Beteendeterapi (KBT). Hon skrev sitt examensarbete på temat vestibulit hos unga kvinnor, och är utöver det intresserad av relationer bortom heterosexuell tvåsamhet.

Roland Alvarsson
Roland Alvarsson har varit verksam gynekolog i 40 år. Driver sedan 20 år privat mottagning i Visby. Roland har ett specialintresse för lust och sexuell hälsa. Sedan 10 år har han fördjupat sig i kunskap kring vestibulit och uretrit och hittat behandlingsmetoder som effektivt hjälper vid dessa sjukdomar. För mer information, se www.alvarssons.se

Marietta Thunström
Marietta har lång erfarenhet från mödravård, förlossningsvård och BB-vård och mer än 10 års erfarenhet av ”alternative birth care” och hon har en tjock bok med upplevelser som hon inte vill vara utan.
Marietta skriver: ”Jag älskar det jag får uppleva varje arbetsdag på min mottagning. Ingen kvinna är den andra lik, alla är unika på sitt sätt, ingen förlossning liknar någon annans.
Den allra första hemförlossningen var min egen mors då hon födde min lillebror i hemmet. Det var en fantastisk händelse och jag kommer fortfarande ihåg den dagen.
Kanske har det påverkat mig i mitt val att hjälpa kvinnor som vill föda hemma.Numera finns det bra riktlinjer för den som planerar hemförlossning.”

Hon har lång erfarenhet av obstetrisk akupunktur.
Läs mer här

Lennie Lindberg
* Kognitiv beteendeterapeut
* Auktoriserad klinisk sexolog (NACS)
* Specialistsjuksköterska
* Lärare och handledare i sexolog
* Specialiserad på sexuella problem hos män
Lennie är kognitiv beteendeterapeut, auktoriserad klinisk sexolog (NACS), auktoriserad sexologisk rådgivare (NACS) samt auktoriserad specialist i sexologiskt hälso- och utbildningsarbete (NACS). Lennie är även handledare inom sexologi och undervisar vid högskola och universitet inom området.

Han har arbetat inom det sexologiska och sexualmedicinska fältet i snart 15 år och är specialiserad på behandling av sexuella problem hos män men har en bred sexologisk och terapeutisk kompetens och tar emot både enskilda och par i behandling på sin mottagning i centrala Stockholm.

Lis Jacobsson
Lis har många års erfarentet av att hjälpa kunder/patienter/vårdpersonal att hitta rätt intimahjälpmedel och sexleksak för just dem. Hon är både Lustjakts och Paramedicos huvudexpert på området. Lis var också med och startade samt genomförde radioprogramet ”Sex och sånt” i P4 Radio Väst. Ett program där man pratade sex och vanliga sexuella problem på ett faktamässigt och informativt sätt. Problem som kan drabba vem av oss som helst under livet.

Lis har också lärt upp samt coachat tusentals homepartysäljare inom Lustjakt samt hjälpt tusentals kunder att hitta rätt produkt för just dem. Hon svarar på frågor om såväl material som kvalité och funktion. Tillsammans med våra övriga experter på Paramedico och Lustjakt så är Lis en gedigen källa till kunskap och inspiration.